Tips til deg som vil male gamle fliser

Du kan fint male dine gamle fliser, men her er det viktig med godt forarbeid.

For Wakeup Living AS

Idar Stensvold

Wakeup Living AS

16. april 2021
For Wakeup Living AS

Idar Stensvold

Wakeup Living AS

16. april 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210416080456876.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210416080456705.jpg?maxwidth=2000
Male fliser.jpg Male fliser.jpg
115
0

Før du begynner å male flisene, bør du vaske ned flisene med salmiakkvann (en liten skvett salmiakk i en bøtte med vann) og eventuelt pusse flisene for å matte de ned. Deretter bruker du en god heftgrunning – vi anbefaler Pure & Original Omniprimer eller Flugger Fix Primer. Begge sitter godt på flisene og skaper god heft for toppstrøket.

Hvilket sluttresultat ønsker du på veggen din?

Ønsker du et helmatt og vaskbart uttrykk, anbefaler vi at du maler med Pure & Original Licetto, som er en supermatt og -vaskbar veggmaling. Licetto trenger ingen etterbehandling, men la den herde i minst 7 dager før du begynner å belaste veggen med vannsøl. Licetto påføres med en medium, fin rulle av god kvalitet. Merke er ikke vesentlig, men vi anbefaler ruller fra Jordan og Flugger.

Pensler til påføring i hjørner og langs kantene, anbefaler vi pensler av god kvalitet fra Jordan og Flugger eller Pure & Original.

Ønsker du et kalket uttrykk på de gamle flisene?

Slik gjør du: Vask ned flisene med salmiakkvann og eventuelt puss flisene for å matte de ned. Deretter bruker du en god heftgrunning, vi anbefaler Pure & Original Omniprimer eller Flugger Fix Primer. Så maler du ett strøk med Pure & Original Classico før toppstrøkene med Pure & Original Fresco kalkmaling. Mal gjerne med Classico i samme farge som Fresco. Antall toppstrøk med Fresco er avhengig av fargen. Minst 2 tynne strøk, 3 strøk med de mørkeste fargene.  

Etter at veggen har herdet i 7–10 dager, legger du på ett eller flere tynne strøk med Pure & Original Eco Sealer. Denne beskytter veggen mot vannsøl, men gjør ikke veggen vannfast!

Eco Sealer legges på med pensel eller en lo-fri klut, og påføres lett og i tynne lag.

Classico påføres med en medium, fin rulle av god kvalitet. Merke er ikke vesentlig, men vi anbefaler ruller fra Jordan og Flugger.

Valg av pensler til påføring i hjørner og langs kantene, anbefaler vi pensler av god kvalitet fra Jordan og Flugger eller Pure & Original.

Fresco påføres med en stor pensel med mye og myk bust, gjerne en bredde på minimum 120 mm. Pure & Original har en egen Fresco-pensel som er perfekt til formålet. Denne har naturbust. Fresco påføres med lette penselstrøk på kryss og tvers med et personlig uttrykk, eller med kun vertikale strøk for et roligere resultat. Fresco påføres vått i vått og i tynne strøk.

Pure & Original

Malingen fra Pure & Original oppfyller de høyeste standardene, og bare de beste råvarene blir brukt. Produktene er vannbaserte og innfarget med 100 % naturlige, mineralske fargepigmenter – andre produsenter bruker fargepigmenter av plast. Dette gjør at malingen har lavest mulig VOC-nivå, og noen av malingene er faktisk helt VOC-fri.

Malingen er heller ikke testet på dyr, og gir et minst mulig økologisk fotavtrykk – produsert med respekt for mennesker og naturen! Du trenger heller ikke å bekymre deg for om malingen fra Pure & Original bidrar til et positivt inneklima, den er trygg for luften du puster inn, for familien din og passer godt for sensitive personer med allergier.

Kari og Ola Nordmann maler mer enn før

Til sammen var det over én million husholdninger som gjorde inn- eller utvendige oppussingsarbeider på boligen sin i 2020, noe som er en økning på mer enn 200 000 sammenlignet med året før. Dette kommer av at vi var mer hjemme som en konsekvens av smitteverntiltakene, og har gjort at mange har brukt tiden på å pusse opp. Det er først og fremst de enklere prosjektene som ble utført, og innvendig malingsarbeider er det flesteparten har gjort, ifølge Prognosesenteret.

title

Vil du vite mer?

Ring Idar på 901 09 627, send e-post til idar@wakeupliving.no eller fyll ut kontaktskjemaet.

input field

Mark if required true

MESSAGE BOX

Kommentar

Mark if required

single button

226

formcontent-ul


4078
c-376TrueFalse
left -1 c-376TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210428093458835.png #FFFFFF
Les også