Slik maler du trapp, gelender og gulv

Her er noen tips til både grunnarbeidet og prosessen.

For Wakeup Living AS

Idar Stensvold

Wakeup Living AS

16. april 2021
Male gelender - mobil.jpg
115
100
0

Når du skal male trapp, gelender eller gulv, kreves gode grunnarbeider og en god prosess underveis, særlig om det er glatte overflater med dårlig heft. Vi anbefaler at du først matter ned overflaten med et fint 400-sandpapir.

Deretter fjerner du veggstøvet og lar det tørke. Så påføres første strøk med heftgrunning – vi anbefaler Pure & Original Omniprimer. Velg heftgrunningen i samme farge som toppstrøket.

Etter at heftgrunningen er gjort, pusser du overflaten lett med 400-sandpapiret, fjerner støvet og lar det tørke. Så males første toppstrøk – vi anbefaler Pure & Original Carazzo med en glans på 12. Etter første strøk gjentas prosessen, som mellom heftgrunn og første strøk. Deretter påføres det siste toppstrøket, og vipps, har du et perfekt resultat med en utrolig fin flyt og en knallhard overflate.

Glans eller høyglans

Ønsker du mer glans eller høyglans, anbefaler vi at du legger på en klarlakk på toppen. Her anbefaler vi en klarlakk fra Flugger som er velprøvd på Pure & Original Carazzo.

Pensel

Vi anbefaler en pensel som tar opp godt med maling til disse jobbene – Flugger og Pure & Original har gode penselserier. For større, flate overflater, som kjøkkenfronter og skapdører, anbefaler vi at du bruker en fin rulle og en fordriverpensel for perfekt flyt og sluttresultat.

Pure & Original

Malingen fra Pure & Original oppfyller de høyeste standardene, og bare de beste råvarene blir brukt. Produktene er vannbaserte og innfarget med 100 % naturlige, mineralske fargepigmenter – andre produsenter bruker fargepigmenter av plast. Dette gjør at malingen har lavest mulig VOC-nivå, og noen av malingene er faktisk helt VOC-fri.

Malingen er heller ikke testet på dyr, og gir et minst mulig økologisk fotavtrykk – produsert med respekt for mennesker og naturen! Du trenger heller ikke å bekymre deg for om malingen fra Pure & Original bidrar til et positivt inneklima, den er trygg for luften du puster inn, for familien din og passer godt for sensitive personer med allergier.

title

Vil du vite mer?

Ring Idar på 901 09 627, send e-post til idar@wakeupliving.no eller fyll ut kontaktskjemaet.

input field

Mark if required true

MESSAGE BOX

Skriv beskjed

Mark if required

single button

226


2726
c-376TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210428093458835.png #FFFFFF
Les også