Få et betongaktig uttrykk med kalkmaling

Her er noen tips til deg som skal male på allerede-malte flater eller nysparklet gips.

For Wakeup Living AS

Idar Stensvold

Wakeup Living AS

16. april 2021
For Wakeup Living AS

Idar Stensvold

Wakeup Living AS

16. april 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210422125019098.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210422125214507.jpg?maxwidth=2000
betongaktig uttrykk 2.jpg betongaktig uttrykk - mobil (1).jpg
115
0

Mange ønsker seg en kalkmaling som gir et betongaktig uttrykk med en spennende overflate. Det finnes kun én mineralsk kalkmaling, nemlig Pure & Original Fresco. Denne er 100 % mineralsk og pustende. Fresco gir et vakkert uttrykk på veggen, og egner seg på alle typer underlag, så lenge forarbeidet er gjort skikkelig. Fresco trenger en sugende overflate, og her skal vi gi deg noen tips.

Allerede-malte flater

Vi anbefaler at du grunner ett strøk med Classico først, for å utligne overflaten. Vi opplever at mange maler rett på en allerede malt overflate, i mange tilfeller går dette bra, men tør du?!

Ny-sparklet gips

Pass på å grunne skikkelig. Vår anbefaling er å bruke Classico som grunning på følgende måte: Først grunner du sparkelflekkene én gang og lar det tørke. Så legger du ett lag over hele overflaten og lar det tørke. Deretter kan du starte å påføre Pure & Original Fresco – her maler du tynne strøk, og vått i vått. Alt i fra 2 strøk til 3 strøk på mørkere farger. Jo flere strøk, jo mer dempet blir resultatet.

Når du er ferdig, må du vurdere slitasjen på veggen og om du trenger en Sealer. Pure & Original Eco Sealer gjør veggen mer vannavstøtende. Vår anbefaling er å ikke overdrive bruken av Sealer – en Fresco-vegg kan lett rengjøres for støv med en semi-fuktig klut i rolige rom. Men den tåler ikke direkte vannsøl, da det er en 100 % mineralsk maling. Om du påfører Fresco på badet, kjøkkenet eller i gangen, anbefaler vi alltid flere tynne strøk med Eco Sealer.

Etter at veggen har herdet i 7–10 dager, legger du på ett eller flere tynne strøk med Pure & Original Eco Sealer. Denne beskytter veggen mot vannsøl, men gjør ikke veggen vannfast!

Eco Sealer legges på med pensel eller en lo-fri klut, og påføres lett og i tynne lag.

Classico påføres med en medium, fin rulle av god kvalitet. Merke er ikke vesentlig, men vi anbefaler ruller fra Jordan og Flugger.

Når du skal velge pensler til påføring i hjørner og langs kantene, anbefaler vi pensler av god kvalitet fra Jordan og Flugger eller Pure & Original.

Fresco påføres med en stor pensel med mye og myk bust, gjerne en bredde på minimum 120 mm. Pure & Original har en egen Fresco-pensel med naturbust som er perfekt til formålet. Fresco påføres med lette penselstrøk på kryss og tvers med et personlig uttrykk. Fresco kan også påføre med kun vertikale strøk for et roligere resultat. Fresco påføres vått i vått og i tynne strøk.

Pure & Original

Malingen fra Pure & Original oppfyller de høyeste standardene, og bare de beste råvarene blir brukt. Produktene er vannbaserte og innfarget med 100 % naturlige, mineralske fargepigmenter – andre produsenter bruker fargepigmenter av plast. Dette gjør at malingen har lavest mulig VOC-nivå, og noen av malingene er faktisk helt VOC-fri.

Malingen er heller ikke testet på dyr, og gir et minst mulig økologisk fotavtrykk – produsert med respekt for mennesker og naturen! Du trenger heller ikke å bekymre deg for om malingen fra Pure & Original bidrar til et positivt inneklima, den er trygg for luften du puster inn, for familien din og passer godt for sensitive personer med allergier.

title

Vil du vite mer?

Ring Idar på 901 09 627, send e-post til idar@wakeupliving.no eller fyll ut kontaktskjemaet.

input field

Mark if required true

MESSAGE BOX

Kommentar

Mark if required

single button

226

formcontent-ul


3499
c-376TrueFalse
left -1 c-376TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210428093458835.png #FFFFFF
Les også